همشهری آنلاین: مراسم یادبودی به مناسبت بیستمین سالگرد درگذشت محمدعلی جمالزاده برگزار می‌شود.

ادبیات

 به گزارش ایسنا، هیئت امنای موقوفه سیدمحمدعلی جمالزاده این مراسم را  روز شنبه ۴ آذرماه از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در تالار عباس اقبال آشتیانی  دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار می‌کند. در مراسم یادبود این نویسنده شهیر، رسول جعفریان، میلاد عظیمی، حسن میرعابدینی، سوسن اصیلی و علی دهباشی حضور و سخنرانی خواهند داشت.

محمدعلی جمالزاده سال ۱۲۷۴ در اصفهان به دنیا آمد. حدود ۱۲ سال داشت که پدرش او را برای تحصیل به بیروت فرستاد. در بیروت چندین سال با ابراهیم پورداوود و مهدی ملک‌زاده، فرزند ملک‌المتکلمین، هم‌دوره بود. سپس به فرانسه رفت و دیپلم حقوق گرفت. بعد به ایران آمد، اما پس از زمانی کوتاه، به ژنو بازگشت و تا پایان عمر در آن‌جا ماند.

او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی می‌دانند. جمالزاده نخستین مجموعه داستان‌های کوتاه ایرانی را با عنوان «یکی بود، یکی نبود» در سال ۱۳۰۰ خورشیدی در برلین منتشر کرد. این نویسنده ۱۷ آبان‌ماه سال ۱۳۷۶ در ژنو (سوییس) درگذشت.

«گنج شایان»، «تاریخ روابط روس با ایران»، «پندنامه سعدی یا گلستان نیکبختی»، «قصه قصه‌ها»، «بانگ نای»، «فرهنگ لغات عوامانه»، «طریقه نویسندگی و داستان‌سرایی»، «سرگذشت حاجی‌بابای اصفهانی»، «اندک آشنایی با حافظ»، «یکی بود، یکی نبود»، «سر و ته یه کرباس»، «دارالمجانین»، «زمین، ارباب، دهقان»، «صندوقچه اسرار»، «تلخ و شیرین»، «فارسی شکر است»، «راه‌آب‌نامه»، «قصه‌های کوتاه برای بچه‌های ریش‌دار»، «قصه ما به سر رسید»، «قلتشن دیوان» و «صحرای محشر» از جمله آثار محمدعلی جمالزاده هستند.

کد خبر 390298

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha